Tuesday 22 September 2020

Introductie van Microsoft Defender Application Guard

 Zolang ik weet, doet Microsoft zijn steentje bij om de inhoud, bestanden en gegevens van Office-gebruikers te beschermen. Wat dat betreft, heeft het een paar dagen geleden de openbare preview van "Microsoft Defender Application Guard" uitgebracht.

Toen ik voor het eerst hoorde van deze defensieve technologie, was ik er nieuwsgierig naar. Daarom geef ik deze preview na het lezen van alle korte punten die in het artikel worden gegeven ter ondersteuning van de Application Guard.

Zoals de naam zelf suggereert, kunnen we gemakkelijk raden dat het iets is dat de kans op datalekken verkleint, wat tegenwoordig een veel voorkomend scenario is. Het belangrijkste is dat deze technologie alle bestanden blokkeert die een schadelijk bestand bevatten.

Een kort overzicht

In eenvoudiger bewoordingen zou u het bestand kunnen openen, maar op een andere locatie die gescheiden is van het besturingssysteem van uw apparaat of de bijbehorende programma's. Deze locatie wordt door de experts aangeduid als een "Hyper-V-enabled container". Het bevat ook een virtuele machine die het bestand met schadelijke code in quarantaine plaatst op een andere locatie dan uw pc.

Lees ook:- Los uw Probleem Met Hotmail Werkt Niet OP

Dit mechanisme zorgt ervoor dat uw systeem niet wordt beïnvloed door geïnfecteerde bestanden. Terwijl we het verder uitleggen, leren we dat de Application Guard in twee verschillende modi kan worden gebruikt. De eerste is de "Enterprise Management Mode" die specifiek beschikbaar zal worden gemaakt voor de zakelijke ondernemingen. Terwijl de andere bekend staat als "Standalone Mode".

De volgende krijgen de gelegenheid om de bewaker te gebruiken

De onderstaande lijst bevat degenen voor wie deze defensieve technologie exclusief is gebouwd:

  1. De pc's van de gebruikers die via één domein zijn verbonden. Dit kunnen laptops, desktops en computers zijn.
  2. De persoonlijke laptops van degenen wier systemen zijn verbonden via Microsoft Intune, krijgen ook het voorrecht om deze nieuwe functie te gebruiken.
  3. Als uw persoonlijke apparaat niet via een dergelijke tool is verbonden, krijgt u ook de mogelijkheid om deze functie te gebruiken. Maar er is een addertje onder het gras, alleen die gebruikers zullen het kunnen gebruiken wiens apparaat op elk netwerk een hoge bandbreedte ondergaat.
  4. De stand-alone modus stelt gebruikers echter in staat om hun veilige browsesessies onderweg voort te zetten. Ook dat, zonder dat u de beheerinstellingen hoeft te wijzigen.
  5. Om de App Guard te gebruiken, moet u deze eerst downloaden en installeren en daarna kan hij doorgaan met de veilige browsesessie.
Welke Office-bestanden worden door de bewaker gescand?

Momenteel worden de bestanden die voorheen in "Beveiligde weergave" werden geopend, nu geopend in de nieuwe modus. Wanneer Microsoft Defender Application Guard wordt gestart, worden de bestanden in die modus geopend.

  1. De bestanden die u van internet downloadt vanaf bekende of onbekende locaties.
  2. De bestanden waarvan de locatie verdacht is of mogelijk onveilig. Het kan een tijdelijke map zijn of een andere locatie.
  3. Wanneer u e-mails in Outlook ontvangt van verdachte gebruikers die schadelijke links bevatten die, als erop wordt geklikt, uw systeem kunnen beschadigen.
De datum van de lancering van Microsoft Defender Application Guard op zijn officiële portal is nog steeds onbekend. Zodra het is uitgerold, moet u het op alle apparaten van uw organisatie installeren. Als u dit niet kunt oplossen, kunt u contact met ons opnemen Microsoft Helpdesk Bellen: +31-308081219.

We bieden ook technische ondersteuning aan Facebook Telefoonnummer Belgie.

Wednesday 9 September 2020

WAT TE DOEN WANNEER EEN CANON PRINTER NIET AFDRUKT

 Bent u op zoek naar antwoorden over wat u moet doen als een Canon-printer niet afdrukt? We zijn hier met alle antwoorden! Als je een eigenaar bent van een Canon-printer en een paar problemen opmerkt met betrekking tot de normale werking van de Canon-printer, lees dan dit artikel tot het einde. Hier vindt u alle mogelijke redenen en de juiste oplossingen om het probleem op te lossen wat u moet doen als een Canon-printer niet werkt.


Canon-printers beloven een goede printkwaliteit en scherpe foto's en bijna elke nieuwe functie is te zien in het nieuwste model van Canon Printer. Dat is de reden waarom mensen tegenwoordig de voorkeur geven aan Canon-printers, zowel voor hun professionele als persoonlijke gebruik. Maar omdat het een elektronisch apparaat is, kan een Canon-printer ook enkele problemen hebben die verband houden met het normale afdrukken. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw Canon-printer volledig is gestopt met afdrukken, of wat dat betreft, vervaagde of niet zo duidelijke afbeeldingen afdrukt. Zodra de exacte oorzaak van het probleem bekend is, kunt u een geschikte oplossing gebruiken om dit probleem op te lossen.

Redenen achter: waarom de Canon-printer is gestopt met afdrukken:

Zoals hierboven vermeld, kunnen er meerdere redenen zijn voor dit probleem. Een paar van hen die hier worden genoemd zijn:

  • Een reden kan zijn dat uw afdruktaken in de printerwachtrij staan.
  • Er kan een papierstoring in uw printer zijn waardoor de printer niet kan afdrukken.
  • Er kan een defect stuurprogramma of een draadloze verbinding zijn waardoor uw printer niet kan afdrukken.
  • Het kan zijn dat de stroom naar de printer niet stabiel is en fluctueert.
  • Als uw printer is verbonden met uw mobiele telefoon, is het mogelijk dat uw afdruktoepassing in de mobiele telefoon niet is gesynchroniseerd met de Canon-printer.
  • Het formaat van het papier dat in de afdruklade is geladen, is niet het werkelijke formaat dat de printer nodig heeft om af te drukken.
  • Ook is de printkop van de printer erg stoffig en heeft deze wellicht een goede reiniging en onderhoud nodig.
Dit kunnen dus een paar redenen zijn voor het probleem.

Wat te doen als een Canon Printer niet afdrukt:

De basisproblemen oplossen

  • De eerste stap is om de printer uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact erachter te halen.
  • Zorg er ook voor dat u de kabel / draad van de achterkant of de andere kant van de printer verwijdert.
  • Laat de printer rusten en gedurende 1-2 minuten stabiel worden.
  • Sluit de printer weer aan op het stopcontact zonder gebruik te maken van de overspanningsbeveiligingen.
  • Sluit vervolgens de draad van de printer opnieuw aan op de zeldzame kant.
  • Schakel de stroom van de printer in en wacht tot deze stil wordt.
  • Probeer opnieuw af te drukken en controleer of het probleem is verholpen of nog steeds aanwezig is.
Reinig de printkop

  • Schakel de printer uit en verwijder het netsnoer aan de achterkant van de printer en uit het stopcontact van de printer.
  • Open het printerdeksel.
  • Controleer de binnenkant van de printer of er papier in zit.
  • Neem ook een natte katoenen doek of katoen en maak de printkop van de printer volledig schoon.
  • Sluit het printerdeksel en start uw printer opnieuw op nadat u het netsnoer van de printer op het zeldzame uiteinde en het stopcontact hebt aangesloten.
  • Probeer opnieuw af te drukken en controleer of het probleem is verholpen of nog steeds aanwezig is.
De netwerkverbinding controleren

  • Controleer de naam van het wifi-netwerk waarmee uw computer (pc) is verbonden.
  • Controleer vervolgens het netwerk waarop uw Canon-printer is aangesloten.
  • Als ze allebei niet op hetzelfde netwerk zijn aangesloten, ga dan naar de Printerinstellingen in het Configuratiescherm van je pc en verbind de printer ook met hetzelfde wifi-netwerk als de computer (pc).
  • Probeer opnieuw af te drukken om te controleren of het probleem is verholpen of nog steeds bestaat.
Als geen van de bovenstaande oplossingen u heeft geholpen uw Canon-printer op te lossen en het probleem niet af te drukken, neem dan contact op met de klantenservice van Canon. Ze zullen u op de best mogelijke manier begeleiden om het probleem op te lossen en u laten weten wat u moet doen als een Canon-printer niet afdrukt.

Neem contact op met het nummer van de klantondersteuning van Canon

Geeft je printer de print dan nog niet af dan kun je bellen met Canon klantenservice +31-183788164. De experts zullen u helpen met de beste oplossingen om uw problemen op te lossen, en ze zijn 24x7 beschikbaar om hun klanten te helpen.

We bieden ook technische ondersteuning aan Asus Telefoonnummer.