Tuesday 22 September 2020

Introductie van Microsoft Defender Application Guard

 Zolang ik weet, doet Microsoft zijn steentje bij om de inhoud, bestanden en gegevens van Office-gebruikers te beschermen. Wat dat betreft, heeft het een paar dagen geleden de openbare preview van "Microsoft Defender Application Guard" uitgebracht.

Toen ik voor het eerst hoorde van deze defensieve technologie, was ik er nieuwsgierig naar. Daarom geef ik deze preview na het lezen van alle korte punten die in het artikel worden gegeven ter ondersteuning van de Application Guard.

Zoals de naam zelf suggereert, kunnen we gemakkelijk raden dat het iets is dat de kans op datalekken verkleint, wat tegenwoordig een veel voorkomend scenario is. Het belangrijkste is dat deze technologie alle bestanden blokkeert die een schadelijk bestand bevatten.

Een kort overzicht

In eenvoudiger bewoordingen zou u het bestand kunnen openen, maar op een andere locatie die gescheiden is van het besturingssysteem van uw apparaat of de bijbehorende programma's. Deze locatie wordt door de experts aangeduid als een "Hyper-V-enabled container". Het bevat ook een virtuele machine die het bestand met schadelijke code in quarantaine plaatst op een andere locatie dan uw pc.

Lees ook:- Los uw Probleem Met Hotmail Werkt Niet OP

Dit mechanisme zorgt ervoor dat uw systeem niet wordt beïnvloed door geïnfecteerde bestanden. Terwijl we het verder uitleggen, leren we dat de Application Guard in twee verschillende modi kan worden gebruikt. De eerste is de "Enterprise Management Mode" die specifiek beschikbaar zal worden gemaakt voor de zakelijke ondernemingen. Terwijl de andere bekend staat als "Standalone Mode".

De volgende krijgen de gelegenheid om de bewaker te gebruiken

De onderstaande lijst bevat degenen voor wie deze defensieve technologie exclusief is gebouwd:

  1. De pc's van de gebruikers die via één domein zijn verbonden. Dit kunnen laptops, desktops en computers zijn.
  2. De persoonlijke laptops van degenen wier systemen zijn verbonden via Microsoft Intune, krijgen ook het voorrecht om deze nieuwe functie te gebruiken.
  3. Als uw persoonlijke apparaat niet via een dergelijke tool is verbonden, krijgt u ook de mogelijkheid om deze functie te gebruiken. Maar er is een addertje onder het gras, alleen die gebruikers zullen het kunnen gebruiken wiens apparaat op elk netwerk een hoge bandbreedte ondergaat.
  4. De stand-alone modus stelt gebruikers echter in staat om hun veilige browsesessies onderweg voort te zetten. Ook dat, zonder dat u de beheerinstellingen hoeft te wijzigen.
  5. Om de App Guard te gebruiken, moet u deze eerst downloaden en installeren en daarna kan hij doorgaan met de veilige browsesessie.
Welke Office-bestanden worden door de bewaker gescand?

Momenteel worden de bestanden die voorheen in "Beveiligde weergave" werden geopend, nu geopend in de nieuwe modus. Wanneer Microsoft Defender Application Guard wordt gestart, worden de bestanden in die modus geopend.

  1. De bestanden die u van internet downloadt vanaf bekende of onbekende locaties.
  2. De bestanden waarvan de locatie verdacht is of mogelijk onveilig. Het kan een tijdelijke map zijn of een andere locatie.
  3. Wanneer u e-mails in Outlook ontvangt van verdachte gebruikers die schadelijke links bevatten die, als erop wordt geklikt, uw systeem kunnen beschadigen.
De datum van de lancering van Microsoft Defender Application Guard op zijn officiële portal is nog steeds onbekend. Zodra het is uitgerold, moet u het op alle apparaten van uw organisatie installeren. Als u dit niet kunt oplossen, kunt u contact met ons opnemen Microsoft Helpdesk Bellen: +31-308081219.

We bieden ook technische ondersteuning aan Facebook Telefoonnummer Belgie.

No comments:

Post a Comment