Friday 15 April 2022

Hoe de Outlook-spellingcontrole werkt niet fout?

 


Als u onlangs uw Microsoft Office naar de nieuwste versie hebt geüpgraded, kan het zijn dat de spellingcontrole van Outlook niet werkt op uw apparaat. Tijdens het gebruik van MS Outlook moeten gebruikers hun e-mail vaak controleren op spel- en grammaticafouten. Meestal markeert MS Outlook automatisch de verkeerd gespelde woorden, maar na een upgrade kunnen gebruikers de Outlook-fouten mogelijk niet identificeren.

Als u ook met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd met uw Microsoft Outlook, kan dit bericht u helpen het probleem op te lossen. Hier delen we enkele eenvoudige instructies waarmee u de spellingcontrole van Outlook op uw apparaat kunt oplossen. Dus blijf lezen en volg de eenvoudige stappen om de taak uit te voeren.


Mogelijke redenen waardoor de spellingcontrole van Outlook niet werkt?


De automatische spellingcontrole in MS Outlook helpt de gebruikers om blunders en spelfouten te voorkomen bij het verzenden van belangrijke rapporten en e-mails. Hoewel Outlook-spellingcontrole soms niet werkt, kan dit de gebruikerservaring belemmeren en problemen veroorzaken. Er kunnen een aantal mogelijke redenen zijn, behalve de MS Office-upgrade waardoor de gebruiker de spelling- en grammaticafunctie mogelijk niet kan gebruiken om te controleren op fouten:

  • Mogelijk hebt u de functie uitgeschakeld.
  • U gebruikt nog steeds de verouderde Outlook-versie.
  • De e-mailtaal wordt niet ondersteund door spelling- en grammaticacontrole.
  • In afwachting van updates van MS Outlook.
  • Malware-aanval.

Nu u de mogelijke redenen kent, gaan we verder en zoeken we naar de eenvoudige stappen om de Outlook-spellingcontrole-fout op uw apparaat op te lossen:

1. Controleer handmatig de spelling in grammatica voordat u een e-mail of rapport verzendt

Om de spelling te controleren, kunt u de sneltoets F7 gebruiken, of u kunt naar het tabblad "Review" gaan en de optie "spelling en grammatica" kiezen.


Als u de versie van MS Outlook 2010, 2013, 2016 of 2019 gebruikt, volgt u de onderstaande stappen:

  1. Open MS-Outlook.
  2. Ga naar de :”Bestand”>>“ opties”>> “e-mail”.
  3. Ga naar het "bericht opstellen". Kies hier de optie "Controleer altijd de spelling voor verzending". Druk op de OK-knop.

Als u MS Outlook 2007 gebruikt:

  1. Ga naar de "Extra".
  2. Druk op de "opties".
  3. Klik op het tabblad "Spelling". Kies "altijd spelling controleren voor verzending".
2. Schakel de proeflezen met taaloptie op een volledig niveau in

Gebruikers kunnen ook het sjabloonniveau voor grammaticacontrole voor elke e-mail in- of uitschakelen. Dit zijn de te volgen stappen:

Voor MS Outlook 2010, 2013, 2016 en 2019:

  1. Ga naar de "nieuwe e-mail".
  2. Klik op "Bekijken>> taal>> taal voor taalcontrole instellen".
  3. Schakel nu de optie "spelling en grammatica niet controleren" uit.
Uploading: 102964 of 102964 bytes uploaded.


  1. Druk op de knop "als standaard instellen".
  2. Voltooi de instelling met een klik op de OK-knop.
Voor MS Outlook 2007:

  1. Klik op "nieuw".
  2. Kies "e-mailbericht".
  3. Ga op het tabblad Start naar de proofing-groep.
  4. Klik op "spelling".
  5. Kies een taal".
  6. Haal het vinkje weg bij 'spelling en grammatica niet controleren'.
  7. Druk op de knop "standaard".
Met deze stappen kunt u de spellingcontrole op uw MS Office in- of uitschakelen en de Outlook-spellingcontrole die niet werkt op uw apparaat oplossen.

3. Proeflezen inschakelen in MS Word

Aangezien MS Outlook Microsoft Word gebruikt voor spellingcontrole, moet u controleren en ervoor zorgen dat u proofing in MS Word hebt ingeschakeld. Als u de oudere versie van MS Word gebruikt, tikt u op het ronde Office-pictogram en kiest u de optie "Word".

  • Druk op "Proofing" en vink het vakje "Controleren om te spellen terwijl u typt" aan, onder het gedeelte "bij het corrigeren van spelling en grammatica in woord".
  • Als u de nieuwste versie van MS Word gebruikt, gaat u naar "Bestand" en klikt u op de "opties". U krijgt opties om de spelling samen met de grammatica te controleren.
  • Als u klaar bent met de stap, klikt u op "add-ins" en kiest u "uitgeschakelde items" in het vervolgkeuzemenu beheren. Druk op de knop "Go".
  • Zorg ervoor dat u de proofing niet hebt uitgeschakeld. Als het is uitgeschakeld, moet u het nu inschakelen.
4. Registersleutel verwijderen

Als de bovenstaande methode u niet helpt om de spellingcontrole werkt niet in Outlook-fout op te lossen, moet u een andere methode proberen. Om de fout op te lossen, kunt u proberen de registersleutel te verwijderen. Dit zijn de stappen die u kunt volgen:

  • Ga naar "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Word".
  • Afhankelijk van de versie die u gebruikt, kunt u de volledige woordsleutel verwijderen. Daarna, wanneer u MS Word opnieuw opent, worden de subsleutels en sleutels opnieuw gemaakt. Nadat u de sleutel hebt verwijderd, start u het venster opnieuw.
Hopelijk helpt dit u bij het oplossen van de Outlook-spellingcontrole die niet werkt op uw apparaat. Als de fout nog niet is opgelost, navigeert u naar het gedeelte "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\SharedTools\ProofingTools\1.0\Override\". Vanaf hier moet u de overschrijfsleutel verwijderen.

5. Herstel MS Office

Als geen van de bovenstaande methoden u helpt om de fout op te lossen en uw spellingcontrole nog steeds niet correct werkt, moet u MS Office repareren. Open hiervoor het configuratiescherm op uw systeem.

  • Kies de optie "Programma's toevoegen/verwijderen" of "programma's en functies".
  • Klik op "Microsoft Office" en klik op de knop "Wijzigen".

  • Kies daarna de optie "Repareren". Laat het programma de Microsoft Office-installatie repareren.

Als u de nieuwere versie van Microsoft Office gebruikt, moet u de optie "online reparatie" of "snelle reparatie" selecteren. Het proces kan enkele minuten duren om de reparatie te voltooien. Als u klaar bent met het proces, moet u uw computer opnieuw opstarten en bent u klaar om MS Outlook opnieuw te gebruiken.

Conclusie

We hopen dat u na het volgen van de bovengenoemde richtlijnen de Outlook-spellingcontrole-fout op uw apparaat kunt oplossen. Alle meegeleverde instructies voor het oplossen van problemen zijn eenvoudig te volgen. Maar als u de spelfout op uw MS Outlook nog steeds niet kunt herstellen, is het ten zeerste aanbevolen om contact op te nemen met Outlook Nederland en professioneel advies in te winnen.

De Outlook Bellen is de klok rond beschikbaar om de gebruikers te helpen met hun Outlook-problemen en om de beste richtlijnen te delen om het probleem op te lossen. Neem vandaag nog contact op met het team en vind de meest betrouwbare oplossing voor uw probleem.

We bieden ook technische ondersteuning voor Instagram Nederland. U kunt contact met ons opnemen via Instagram Bellen.

No comments:

Post a Comment